Nu stiu cum faceti voi, dar eu mereu gatesc mai multa mamaliga decat e nevoie, asa ca mereu imi mai ramane o portie in plus. Stiti deja ca incerc sa arunc cat mai putine alimente si sa eviti risipa alimentara si cum mamaliguta ramasa in plus este #DeNearuncat, m-am gandit sa fac acesti deliciosi “Polenta fries”. Sunt un fel de crochete de mamaliguta, asemanatoare cartofilor prajiti, extreeem de gustoase si crocante, aromate cu usturoi si parmezan. I-am gatit la cuptor, asa ca am folosit doar 2-3 stropi de ulei de masline.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g mamaliga
  • 100g parmezan ras
  • 2 linguri usturoi granulat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Mamaliga calda se pune intr-o caserola si se niveleaza cat mai bine. Lasati-o apoi la frigider minim 1-2 ore, aceasta se va intari si va deveni ferma si usor de taiat.
  3. Scoateti mamaliga pe un tocator si cu un cutit bine ascutit feliati cu grija, formand niste crochete asemanatoate cartofilor prajiti.
  4. Tapetati o tava cu hartie de copt si asezati crochetele.
  5. Stropiti cu ulei de masline sau folositi o sticla cu pulverizator.
  6. Presarati usturoiul si parmezanul.
  7. Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand crochetele devin ferme, crocante si usor maronii pe margine.
  8. Savurati-le cu sosul preferat sau langa o salata proaspata.