Covrigii bavarezi sunt combinatia perfecta de invelis crocant, bine rumenit si interior moale, pufos si aromat. Sarea mare intensifica fiecare muscatura si sigur veti fi imediat cuceriti de tot procesul coacerii. E genul ala de reteta pe care vrei sa o dai mai departe nepotilor, care o sa devina o traditie de Craciun, numai buna de pregatit si savurat impreuna.


Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru covrigi: 500g faina alba
- 50g unt
- 7g drojdie uscata
- 10g zahar
- 10g sare
- 280ml apa calduta
- sare grunjoasa pentru decorat
- Pentru fiert: 2L apa
- 50g bicarbonat
- Instructiuni
- Se framanta un aluat din faina, unt, drojdie, zahar, sare si apa. Se acopera si se lasa la dospit 15-20 de minute.
- Aluatul ar trebui sa aiba o textura ferma, dar elastica si foarte putin lipicioasa. Incepeti modelarea covrigilor prin a imparti aluatul in 9 bucati egale (puteti folosi si un cantar pentru a va asigura ca sunt egali).
- Din fiecare bucata de aluat intindeti o banda lunga de aproximativ 35-40cm – mai groasa la mijloc si care se subtiaza spre margini (ca in imaginile de mai jos). Modelati covrigii si aplatizati cat mai mult capetele benzilor de aluat pentru a se lipi cu usurinta (ca in imaginile de mai jos).
- Asezati intr-o tava intinsa si acoperiti. Lasati la dospit la temperatura camerei timp de 30 de minute. Apoi mutati la rece pentru inca 30 de minute.
- Preincalziti cuptorul la maxim si puneti apa si bicarbonatul la fiert intr-o oala pe aragaz.
- Cand apa incepe sa fiarba opriti focul si folosind o spatula asezati cu grija fiecare covrig in apa fierbinte timp de 10 secunde. Mutati imediat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Dupa ce ati trecut toti covrigii prin apa fierbinte presarati sarea grunjoasa si coaceti 15 minute la temperatura maxima a cuptorului.
- Sunt gata atunci cand au o crusta ferma, crocanta, maroniu-aurie.







