Un bol plin de culori. Asta e acest Poke Bowl cu bulgur si multe legume coapte si proaspete. Am profitat de toate legumele pe care le-aveam in frigider si am pregatit un adevarat festin.
Un bol sanatos care iti da un boost de vitamine si iti imbunatateste imediat starea de spirit.
Pentru aceasta reteta am folosit numai legume proaspete si abia primite de la prietenii mei Froopt.ro care livreaza oriunde in tara fructe si legume certificate eco, gustari pentru cei mici, produse de bacanie si multe altele. E atat de usurator sa scapi de grija cumparaturilor si sa stii ca ele ajung la tine acasa a doua zi dupa ce le-ai cumparat, proaspete si gustoase provenind de la producatori bio. Ba chiar am avut noroc si aceasta comanda a ajuns in aceeasi zi la usa noastra.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 cartofi dulci
- sare si piper dupa gust
- frunze de varza Kale
- 2 linguri ulei de masline
- 200g bulgur
- 600ml apa
- 1 cub de legume
- 200g tofu
- rosii cherry
- porumb
- ceapa rosie
- castraveti
- Instructiuni
- Puneti la fiert bulgurul impreuna cu apa si cubul de legume, gatiti pana cand absoarbe complet tot lichidul.
- Taiati cartofi in 6 si asezati-i intr-un bol mare cu apa si sare. Lasati-i sa stea aproximativ 10 minute. Mutati-i apoi intr-o tava de copt si condimentati dupa preferinte (eu am adaugat boia dulce si sare).
- Taiati si tofu cubulete si adaugati in tava (puteti stropi cu putin sos de soia si ulei de masline)
- Tot aici am adaugat si cateva frunze de varza Kale bine stropite cu ulei de masline si condimentate putin cu sare si boia. Acestea se vor transforma in chipsuri crocante super sanatoase.
- Coaceti cartofi, frunzele de kale si tofu timp de 20 de minute la 200C sau pana cand capata o crusta ferma aurie.
- Intr-un bol asezati bulgurul fiert, cartofii copti, tofu si legumepe proaspete taiate felii.
- Optional puteti servi cu un sos usor din otet si ulei de masline, maioneza sau maioneza vegana sau iaurt grecesc.