Pogacelele cu branza sunt atat de bune! Pana sa le fac pe acestea nu mancasem niciodata, dar m-au cucerit. Sunt fragede, moi, o sa va aminteasca de saratele si pot fi o gustare delicioasa, o idee buna de pachet pentru scoala sau birou si si-ar gasi imediat locul pe un platou de branzeturi, fructe si nuci.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 2 oua
  • 150g branza de capra (cremoasa sau telemea de capra)
  • 100g unt
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 100g crema de branza
  • 1 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingura de boaia afumata
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
  3. Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
  4. Sfaramati branza de capra si amestecati cu celelalte ingrediente.
  5. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
  6. Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  7. Intindeti aluatul intr-o foaie intinsa de 5mm grosime. Intindeti pe toata suprafata un strat de crema de branza (ca in imaginea de mai jos).
  8. Impaturiti in doua si mai adaugati un strat de crema de branza. Impaturiti inca o data si intindeti cu sucitorul pana obtineti o foaie de aluat groasa de aproximativ 1-1,5cm.
  9. Folositi un cutit ascutit pentru a taia patratele de aluat de aproximativ 4x4cm. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu ultimul ou ramas si bine amestecat cu fulgii de chilli & boia.
  10. Coaceti la 190C timp de 10-15 minute sau pana cand capata o crusta aurie
  11. Le puteti pastra intr-o caserola sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.