Pogacelele cu branza sunt atat de bune! Pana sa le fac pe acestea nu mancasem niciodata, dar m-au cucerit. Sunt fragede, moi, o sa va aminteasca de saratele si pot fi o gustare delicioasa, o idee buna de pachet pentru scoala sau birou si si-ar gasi imediat locul pe un platou de branzeturi, fructe si nuci.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g branza de capra (cremoasa sau telemea de capra)
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 100g crema de branza
- 1 lingurita fulgi de chili
- 1 lingura de boaia afumata
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Sfaramati branza de capra si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie intinsa de 5mm grosime. Intindeti pe toata suprafata un strat de crema de branza (ca in imaginea de mai jos).
- Impaturiti in doua si mai adaugati un strat de crema de branza. Impaturiti inca o data si intindeti cu sucitorul pana obtineti o foaie de aluat groasa de aproximativ 1-1,5cm.
- Folositi un cutit ascutit pentru a taia patratele de aluat de aproximativ 4x4cm. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti cu ultimul ou ramas si bine amestecat cu fulgii de chilli & boia.
- Coaceti la 190C timp de 10-15 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Le puteti pastra intr-o caserola sau intr-o punguta ziplock dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.