Poale in brau sau branzoaice? Voi cum le ziceti?
Oricum s-ar numi, gustul lor e de neegalat: Aluat moale, pufosel, bine rumenit si umplut cu o crema fina de branza cu merisoare imbatate in rom.
Stiu ca reteta traditionala e cu stafide, dar credeti-ma ca merisoarele dulci acrisoare sunt fix ce trebuie!

Branza de vaci de la Delaco e atat de fina, cu gust delicat si usor de parfumat cu coaja de lamaie si un strop de vanilie.

Va promit ca placintele acestea sunt un vis care te teleporteaza in copilarie!

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 450g faina
  • 2 oua
  • 150ml iaurt
  • 1 lingura ulei
  • 1 praf de sare
  • 10g drojdie
  • 50g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • coaja de la o portocala/lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 500g branza de vaci
  • 5 linguri de gris
  • 200g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
  • 30g merisoare hidratate minim 1h in apa cu esenta de rom
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat. Framantati 2-3 minute sau pana cand obtineti un aluat moale, omogen si lipicios. Acoperiti si lasati la dospit o ora.
  3. Intre timp amestecati ingredientele pentru umplutura.
  4. Impartiti aluatul in 8 bile de aluat, pe care le veti intinde apoi in cercuri de aluat de 1 cm grosime.
  5. In mijloc puneti cate 2 linguri de umplutura si din lateral, spre centru pliati colturile suprapunandu-le la mijloc.
  6. Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand placintele sunt bine rumenite si crescute.
  7. Decorati cu zahar pudra si savurati-le calde.