Desertul preferat al celebrei balerine Anna Pavlova reuneste atat de multe elemente elegante: bezea delicata, crocanta la exterior si interior moale, crema catifelata de frisca si fructe dulci. De aceasta data am vrut sa o interpretez intr-un mod diferit, sa combin dulcele si acrisorul cu notele intense de vin rosu. A iesit o minunatie, iar fiecare felie a fost o imbatare de magie. Neaparat sa o incercati cand vreti sa ii rasfatati pe cei dragi cu ceva bun si cu adevarat festiv.

Reteta

  • Timp de gatire: 180 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri de ou
  • 150g zahar pudra
  • 2 linguri zahar granulat
  • praf de sare
  • lingurita zeama de lamaie
  • Pentru crema: 1 cutie mascarpone
  • 200ml frisca lichida Elle & Vire
  • 100g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 2 lime/lamai
  • Topping: 350g visine fara samburi (proaspete/congelate/din compot)
  • 150ml vin rosu
  • 150g zahar
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mixati albusurile impreuna cu praful de sare pana cand obtineti o spuma tare. Adaugati treptat zeama de lamaie, zaharul pudra si cel tos si continuati sa mixati la viteza maxima inca 7-8 minute – pana obtineti o bezea ferma si lucioasa.
  3. Preincalziti cuptorul la 100C si pe o tava tapetata cu hartie de copt, folosind un pos, formati o bezea mare, iar apoi in mijloc faceti o adancitura folosind o lingura. Pe margini, folosind o furculita trasati linii si varfuri ridicate ale bezelei.
  4. Coaceti bezeaua timp de 60 de minute la 100C si apoi opriti cuptorul. Lasati-o in cuptor pentru inca 1 ora sa se raceasca.
  5. Intre timp pregatiti crema, mixand mascarpone, frisca Elle & Vire, vanilia, zaharul si coaja de lamaie/lamaie pana cand obtineti un amestec aerat si omogen.
  6. Lasati crema de frisca la frigider si pregatiti intre timp sosul de visine si vin: Intr-o cratita/tigaie mai inalta asezati visinele, amestecati cu zaharul si stropiti cu vinul rosu. Lasati la fiert 8-10 minute pana cand in jurul visinelor incepe sa se formeze un sirop dens si din vin simtiti ca s-au eliberat vaporii de alcool. Lasati sa se raceasca complet
  7. Dupa ce bezeaua, crema si sirupul s-au racit complet, asezati in mijloc crema de frisca, fie folosind un pos, fie o lingura. Faceti o adancitura in mijloc, aici veti pune visinele.
  8. In aceasta adancitura asezati siropul de vin si visinele aromatizate. Decorati cum va place voua.
  9. Lasati la frigider 1 ora si savurati aceasta minunatie de desert in maxim 2 zile.