Spaghete integrale, un sos fin si cremos de crema de branza cu verdeata, usturoi si piper negru, o explozie de arome intr-o reteta extrem de usoara: Paste Alfredo.

Pentru sosul acesta am folosit Crema de branza pufoasa cu verdeturi de la Delaco. S-a potrivit de minune si a echilibrat de minune toate aromele.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g Spaghete
  • 2 cutii Crema de branza pufoasa cu verdeata Delaco
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 varf de lingurita piper negru
  • sare dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • cateva fire de ceapa verde sau chives
  • 1 lingurita de ierburi aromatice uscate (puteti folosi cimbru, busuioc, marar sau patrunjel)
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie caliti in ulei de masline ceapa si usturoiul taiate marunt.
  3. Adaugati sare si piper. Cand acestea devin aurii adaugati si 150ml apa.
  4. Cand apa incepe sa fiarba adaugati cate putina crema de branza si amestecati rapid astfel incat sa se topeasca si sa se formeze sosul.
  5. Presarati ierburile aromatice si lasati sosul sa fiarba pana cand capata consistenta cremoasa. Intre timp puneti pastele la fiert comform instructiunilor de pe pachet.
  6. Adaugati un polonic din apa in care au fiert pastele in sos (va ajuta la coagularea sosului). Fierbeti inca 5 minute.
  7. Adaugati parmezanul ras, apoi pastele fierte in sosul Alfredo si presarati ceapa verde taiata marunt sau chives. Amestecati si serviti fierbinti si cremoase.