Am cules primele mere facute de marul din curtea noastra. Rosii, micute, imperfecte, dulci acrisoare si perfecte pentru aceasta placinta pufoasa cu mere. Aceasta reteta este 100% vegana/de post si o puteti folosi chiar si pentru placinta de dovleac. Se face usor si cu ingrediente de baza, pe care probabil le aveti deja in casa.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru umplutura: 800g mere rase
- 100g zahar (sau alt indulcitor)
- 1 lingura de scortisoara
- Pentru aluat: 100ml ulei
- 400ml apa minerala carbogazoasa
- 250g zahar
- 500g faina
- coaja si sucul de la o lamaie
- 10g praf de copt
- 1 praf de sare
- Instructiuni
- Radeti merele si amestecati-le cu zaharul si scortisoara. Lasati-le sa stea cat pregatiti aluatul, astfel se vor inmuia si umplutura va deveni mai fina in timpul coacerii.
- Intr-un bol mixati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un amestec omogen
- Preincalziti cuptorul la 180c si tapetati o tava de copt cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 22×32 cm.
- Turnati jumatate din cantitatea de aluat in tava si intindeti bine cu o spatula. Nu va faceti griji daca stratul este subtire, va mai creste in timpul coacerii.
- Coaceti acest prim strat timp de 15 minute la 180C sau pana cand devine ferm si auriu la suprafata.
- Presarati apoi si umplutura de mere peste aluat si nivelati cu o spatul apasand usor.
- Turnati peste mere si cel de-al doilea strat de aluat si asigurati-va ca acesta acopera toata umplutura.
- Coaceti inca 30-40 de minute la 180C sau pana cand prajitura devine ferma si consistenta (puteti face si testul scobitorii pentru a va asigura ca aluatul este bine copt).
- Lasati sa se raceasca complet inainte de a felia.
- Optional o puteti decora cu zahar pudra sau scortisoara.