Cum ar fi sa iti incepi ziua cu o portie cremoasa de Tiramisu? Cum ar fi sa fie si super sanatos si sa te poti bucura de el fara pic de vina de la prima ora a zilei? Aveam in minte de ceva vreme reteta aceasta, asa ca azi am pus-o in aplicare. A iesit delicios si trebuia sa va povestesc si voua. Am folosit pernite de cereale umplute cu ciocolata, le-am insiropat cu cafea si am pregatit o crema usoara din iaurt grecesc, miere si vanilie. E super usor!

Pentru aceasta reteta am folosit pernitele cu cacao de la Turtle, sunt umplute cu crema de ciocolata si alune de padure, au o textura aerata si se potrivesc de minune in orice mic dejun. In plus, la fel ca toate produsele Turtle, sunt facute din ingrediente de cea mai buna calitate, vegane si crescute cu grija la mediul inconjurator. Nu au pic de ulei de palmier, sunt fara gluten si certificate eco.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g cereale cu cacao (cat mai groase si dense, pentru a absorbi cat mai bine lichidul)
  • 1 cafea espresso
  • 400g iaurt grecesc
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 linguri de miere
  • cacao pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-o caserola sau tava mica, asezati jumatate din cantitatea de cereale cu cacao.
  3. Cu o lingura stropiti cu cafea.
  4. Intr-un bol amestecati iaurtul, mierea si vanilia.
  5. Asezati jumatate din cantitatea de crema peste cerealele insiropate.
  6. Asezati inca un strat de cereale si restul de crema.
  7. Pudrati cacao si lasati la frigider peste noapte sau minim o ora inainte de servire.
  8. Optional puteti adauga si fructe proaspete sau nuci.