„Ghismana” este o rețetă românească veche, aproape uitată, pe care iubesc să o pregătesc în fiecare vară cu fructe proaspete și suculente din gradina noastră.

Tradițional, era coaptă încet în cuptor de lut la foc mic de  către bunicile din Dobrogea.

Dar astăzi, o gătesc și eu într-un mod diferit și modern: coaptă încet în slow cookerul meu de la Crockpot.

Cele 2 ore petrecute în oala de ceramică au ajutat aluatul să rămână umed și pufos, în timp ce fructele de pădure și-au păstrat toate vitaminele și sucul.

Rezultatul final a fost o adevărată încântare numai bună de savurat atât caldă, cât și rece.

Prietenii mei de la Crockpot au și o veste grozavă pentru noi astăzi: Toate produsele lor au o reducere specială de -10% până pe 20 august 2022 daca folositi codul CADOU10 la plasarea comenzii pe:

Așa că, dacă visați să vă bucurați de mese și deserturi gătite încet acum e momentul.

Reteta e mai jos: