Parmigiana de vinete – E una dintre retetele mele preferate de toamna, pentru ca imbina in cel mai apetisant mod felii de vanata bine rumenite, un sos cremos de rosii cu busuioc si muuuulta branza care se topeste si intinde cu fiecare portie servita.

Sa va zic sincer, se si face foarte usor daca apelati si voi la scurtaturile mele (sa recunoastem, toooti avem zile in care nu stam sa radem branza sau sa facem sosul de la zero). Asa ca, folosim Formagio per Pasta gata ras de la Delaco, Grana Padano pentru decorul final, sos de rosii cu busuioc de la borcan si de gatit vinete nu scapam, dar aici ne miscam repede.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 1 vanata mare sau 2 mai micute (aprox. 800g)
  • 400ml sos de rosii cu busuioc
  • 300g Formagio per Pasta Delaco
  • Extra, dupa gust: Grana Padano Delaco
  • Condimentele preferate (eu am folosit oregano, pudra de usturoi, pudra de rosii uscate)
  1. Instructiuni
  2. Feliati vinetele si pudrati cu sare. Lasati sa stea minim 10 min – pana lasa lichid si devin mai moi.
  3. Gatiti pe grill timp de 2-3 minute.
  4. Intr-o tava mare puneti 2-3 linguri din sosul de rosii;
  5. Asezati un strat de vienete, apoi un strat de Formagio per Pasta, sos de rosii si repetati pana la ultimul strat de vinete.
  6. Pe ultimul strat intindeti bine sosul si branza ramasa.
  7. Coaceti timp de 50-60 de minute la 175C sau pana cand la suprafata se formeaza o crusta bine rumenita si crocanta.
  8. Lasati sa se raceasca 10 minute, feliati si radeti fasii de Grana Padano pe deasupra.