Daca vi se intampla des sa ramaneti cu cateva felii sau bucati de paine #DeNearuncat pe care nu stiti cum sa o reciclati, va recomand sa o taiati si sa o faceti crutoane. Acestea sunt tare gustoase, aromate cu usturoi si oregano, perfecte pentru a fi adaugate in supe si salate colorate.
Crutoanele aduc un plus de textura, gust si arome in astfel de preparate si se pregatesc atat de usor. Le puteti pastra apoi in caserole sau pungute si rezista zile bune daca sunt bine coapte.
Reteta
- Timp de gatire: 15 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Paine
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- pudra de usturoi sau catei de usturoi pisati
- oregano
- optional: boia de ardei, chili, curry sau orice alte condimente preferati
- Instructiuni
- Taiati painea cubulete mici de 1,1cm (aproximativ).
- Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Stropiti cu ulei de masline si presarati condimentele.
- Coaceti la cuptorul preincalzit la 180 C cu ventilatia pornita timp de 10-12 minute sau pana cand devin crocante si aurii.
- Serviti-le cu supe, salate sau pastrati-le in caserole sau pungute inchise ermetic (doar dupa ce s-au racit complet si daca sunt bine coapte).