Pufos ca un norisor, bogat in arome, plin cu fructe uscate si fistic, acoperit in multa ciocolata topita, acest Panettone nu putea fi mai bun de atat.
Fiecare felie a fost o experienta incantatoare si nici nu pot sa va descriu cat de bun e cu un pahar de lapte.
Partea cea mai buna e ca am sarit peste toata munca grea de pregatire a aluatului, pentru ca am avut un spiridus in bucatarie care m-a ajutat la framantat, dospit si copt: Bread Makerul Morphy Richards.
Pentru ca da, pe langa paine delicioasa, mai poate pregati si deserturi minunate.
Un Panettone are in generol nevoie de un timp mare de framantare si dospire, motiv pentru care am ales sa folosesc doua dintre programele bread makerului pentru a pregati si coace aluatul.
Hai sa va arat cum l-am facut.
Reteta
- Timp de gatire: 240 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g faina
- 50g unt
- 100ml lapte cald
- 7g drojdie
- 160g zahar
- 2 oua
- 2 linguri esenta de vanilie
- 1 lingura esenta de rom
- Coaja rasa de la o portocala si de la o lamaie
- 200g fructe uscate (eu am folosit caise, lamaie confiata, fistic, merisoare)
- 200g de ciocolata
- Instructiuni
- Incepem prin a pune in tavita speciala faina si zaharul.
- Intr-o cana amestecam drojdia si laptele caldut.
- Turnam drojdia cu lapte peste faina, adaugam un praf de sare si ouale.
- Turnam esentele, presaram coaja de lamaie & portocala, untul si mutam tavita in bread maker.
- In prima faza am selectat programul 06 – special pentru pregatire aluaturilor.
- Intre timp am maruntit fructele uscate. Dupa ce primul program de framantare s-a incheiat, am adaugat si fructele uscate.
- Am selectat apoi programul 1 – Basic – acesta framanta, dospeste si coace.
- Inainte de coacere aluatul arata atat de bine, parfumat si pufos.
- Dupa coacere am obtinut o frumusete de Panettone.
Am topit ciocolata si am glazurat apoi tot Panettoneul. - Decorati dupa preferinte, folosind fructe proaspete, nuci sau crengute de rozmarin.
- Feliati numai dupa racirea completa.