Pandispan cu capsune – desertul care aduce vara in casa voastra. Daca ati crescut cu mirosul de pandispan proaspat iesit din cuptor, stiti deja ca e imposibil sa nu va topiti de pofta in fata unei felii pufoase, cu fructe dulci-acrisoare si zahar pudra. Astazi va prezint o varianta minunat de simpla si de sezon: pandispan cu capsune, usor de facut, incredibil de gustos si perfect pentru orice moment al zilei.
Aceasta reteta e o combinatie intre un desert clasic si gustul verii: pufosenia pandispanului se impleteste armonios cu suculenta capsunelor coapte. Il puteti pregati rapid cand aveti pofta de ceva dulce sau cand vreti sa impresionati oaspetii cu ceva “ca la mama acasa”.
Pe langa gustul divin, reteta are si alte avantaje: nu necesita tehnici complicate, se face cu ingrediente la indemana si poate fi adaptata cu usurinta cu orice fructe va plac. In plus, este o ocazie perfecta sa folositi capsunele de sezon si sa va bucurati de aroma lor intensa. Pe blog mai gasiti si reteta de Pandispan cu piersici si Pandispan cu afine si caise (Va las linkuri mai jos):
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 8 oua
- 180g zahar tos
- 50ml ulei
- 250g faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- Coaja si sucul de la o lamaie
- 800g capsune
- Zahar pudra
- Optional: fulgi de migdale
- Instructiuni
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Intr-un bol mixati albusurile pana capata consistenta ferma de bezea ferma si lucioasa.
- Intr-un al doilea bol amestecati galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie, uleiul, zeama si coaja de lamaie si faina.
- Adaugati treptat cate putin din albusuri in amestecul de galbenusuri si mixati usor cu o spatula, facand miscari lente de jos in sus.
- Spalati si curatati capsunele. Apoi le veti taia in jumatati pentru a le adauga peste aluat.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnati aluatul.
- Peste aluat asezati pe rand capsunele, optional, puteti presara si fulgi de migdale..
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 30 de minute sau pana cand aluatul devine pufos si capata o crusta ferma si aurie la suprafata.
- Dupa ce tarta s-a racit 5-10 minute presarati zahar pudra si portionati in felii, cuburi sau romburi.
