Va mai apuca si pe voi dorul de gris cu lapte? Atat de simplu, bun, cremos si rapid incat n-ai cum sa nu faci macar o portie atunci cand ai chef de ceva dulce. Ingredientele sigur le aveti deja in bucatarie si daca va apucati acum sa il faceti, in cateva minute o sa va simtiti din nou copii rasfatati de mame sau bunici cu un bol de gris cu lapte.
Daca va mai raman cateva linguri am o idee draguta pentru voi: Il puneti in forme de briose, il lasati la rece si maine dimineata aveti un mic dejun gustos si elegant numai bun de savurat cu dulceata preferata.
Noi l-am mancat cu o crema de macese absolut minunata de la Topoloveni – Magiun Dulceata fara pic de aditivi, dulceata sau conservanti. A fost de vis!
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500ml lapte(puteti folosi si lapte vegetal si lapte normal)
- 75g gris
- 50g de unt (puteti folosi si unt de cocos/vegetal si unt clasic)
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura esenta de vanilie
- Pentru servire: dulceata/scortisoara/crema de ciocolata/fructe proaspete
- Instructiuni
- Intr-o cratita incaliziti laptele, cand acesta incepe sa fiarba adaugati zaharul si vanilia. Amestecati.
- Adaugati grisul si amestecati.
- Cand amestecul incepe sa se coaguleze adaugati si untul.
- Pentru a-l servi cald turnati-l imediat in boluri si deasupra puneti dulceata/crema de ciocolata/scortisoara etc.
- Pentru a-l savura rece turnati-l in forme de briose si lasati-l la rece pana cand se intareste (aproximativ 30-40 de minute).
- Scoateti din forme si decorati cu toppingurile preferate.