Bananele sunt perfecte atunci cand vreti sa pregatiti ceva dulce piticilor vostri si nu vreti sa folositi zahar in compozitia desertului lor preferat. Sunt perfecte in aluaturi pufoase, pancake, vafe si tot felul de creme. Eu le-am folosit in compozitia acestui carrot cake umed si pufos, dar si in crema de branza de la Delaco Junior.
Reteta
- Timp de gatire: 120 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 1 cutie de branza Delaco Jr. “Puterea Leului”
- 2 morcovi
- 1 mar
- 2 banane pentru aluat
- 1 banana pentru crema
- 100ml de iaurt
- 2 oua
- 200g de faina
- 2 linguri de ulei de cocos
- Scortisoara
- Praf de copt
- Instructiuni
- Pisati primele 2 banane si amestecati cu ouale, iaurtul, ulei de cocos, scortisoara
- Radeti morcovii si marul si adaugati in compozitie.
- Adaugati faina si praf de copt si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Turnati in tava tapetata cu ulei de cocos (sau hartie de copt) si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de minim 30 de minute (sau pana cand capata o crusta aurie).
- Lasati blatul sa se raceasca si intindeti un strat generos din crema de branza amestecata cu ultima banana ramasa.
- Decorati cu fructe proaspete si lasati la frigider inainte de a servi.