Daca vi se intampla vreodata sa ramaneti cu cateva banane #DeNearuncat prea coapte sau pe care nu le mai mancati, atunci acest desert e pentru voi: Banana bread. Un chec moale, pufos, usor umed si foarte aromat care va deveni rapid compania perfecta pentru cafeaua sau ceaiul vostru. Ii puteti face chiar si o glazura, puteti adauga ciocolata sau fructe uscate in compozitie si cu siguranta de fiecare data va fi super gustos.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 banane foarte coapte, curatate de coaja
- 2 oua (pentru varianta vegana inlocuiti ouale cu inca o banana)
- 2 linguri de scortisoara
- 200 ml lapte ((puteti folosi si lapte vegetal)
- 200g faina
- 10 g praf de copt
- 50 ml ulei (eu am folosit de cocos)
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100g de zahar brun (eu am folosit de cocos)
- Optional: puteti presara nuci, fructe uscate sau bucatele de ciocolata inainte de coacere (eu am adaugat cateva nuci Pecan).
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele de mai sus folosind un mixer sau tel, pana cand obtineti un amestec omogen, moale si aerat.
- Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati o tava de chec cu hartie (eu am folosit o tava clasica de cozonac/chec, dar puteti pregati acest desert si in tavi rotunde cu diametru de aproximativ 24cm).
- Turnati aluatul obtinut in tava. Daca doriti sa adaugati si toppinguri acesta este momentul sa le puneti. Eu am presarat cateva nuci Pecan.
- Coaceti la 170C timp de 40 de minute sau pana cand aluatul devine ferm si maroniu la suprafata. Interiorul va ramane usor umed datorita bananelor si uleiului.
- Feliati dupa racirea completa.