Multa vreme am fost convinsa ca sa faci inghetata acasa e foarte complicat si ca ai nevoie de multe ingrediente si o masina speciala, asa ca am tot evitat sa incerc astfel de retete. Dar vara aceasta mi-am luat inima in dinti si lingura in mana si am acceptat provocarea celor de la Sirop de a pregati ceva yummy si fresh cu siropurile lor organice.

S-a dovedit a fi o inghetata super cremoasa, aromata si hiper usor de facut, cu doar 5 ingrediente, iar avantajul e ca aici puteti folosi chiar si banane #DeNearuncat care sunt prea coapte sau mai inchise la culoare.

Reteta

  • Timp de gatire: Preparare 10 min | Congelare 3 ore
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor
  • INGREDIENTE
  • 2 banane
  • 300ml de smantana sau iaurt grecesc
  • 50ml de sirop de soc
  • 1 lamaie
  • 1 ramurica de menta
  1. Instructiuni
  2. Feliati bananele
  3. Pisati feliile de banane cu o furculita sau folosind un blender
  4. Adaugati smantana sau iaurtul grecesc si amestecati
  5. Adaugati siropul de soc si amestecati
  6. Amestecul rezultat il puteti turna intr-o caserola, sau intr-o tavita acoperita cu folie de plastic.
  7. Congelati peste noapte, sau pentru 3-4 ore
  8. Inainte de a servi lasati inghetata la temperatura camerei aproximativ 15 minute pentru a recapata textura cremoasa
  9. Decorati cu menta si stropiti cu zeama de lamaie care ii va da o aroma delicioasa si super refreshing.