Multa vreme am fost convinsa ca sa faci inghetata acasa e foarte complicat si ca ai nevoie de multe ingrediente si o masina speciala, asa ca am tot evitat sa incerc astfel de retete. Dar vara aceasta mi-am luat inima in dinti si lingura in mana si am acceptat provocarea celor de la Sirop de a pregati ceva yummy si fresh cu siropurile lor organice.
S-a dovedit a fi o inghetata super cremoasa, aromata si hiper usor de facut, cu doar 5 ingrediente, iar avantajul e ca aici puteti folosi chiar si banane #DeNearuncat care sunt prea coapte sau mai inchise la culoare.
Reteta
- Timp de gatire: Preparare 10 min | Congelare 3 ore
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 2 banane
- 300ml de smantana sau iaurt grecesc
- 50ml de sirop de soc
- 1 lamaie
- 1 ramurica de menta
- Instructiuni
- Feliati bananele
- Pisati feliile de banane cu o furculita sau folosind un blender
- Adaugati smantana sau iaurtul grecesc si amestecati
- Adaugati siropul de soc si amestecati
- Amestecul rezultat il puteti turna intr-o caserola, sau intr-o tavita acoperita cu folie de plastic.
- Congelati peste noapte, sau pentru 3-4 ore
- Inainte de a servi lasati inghetata la temperatura camerei aproximativ 15 minute pentru a recapata textura cremoasa
- Decorati cu menta si stropiti cu zeama de lamaie care ii va da o aroma delicioasa si super refreshing.