Pumpkin Brownies – Combinatia perfecta dintre ciocolata si dovleac cremos, dintre interior moale si exterior crocant, desertul perfect pentru o dupa amiaza de toamna racoroasa.
Cu un pahar de lapte cald langa, serialul preferat si o paturica pufoasa aveti cozy vibes asigurate!
Stiti ca mereu folosesc faina de la Raftul Bunicii in toate aluaturile mele, fie ca e vorba de paine, biscuiti sau tarte. De data aceasta mi-am facut stoc de faina 000 pentru prajituri, pentru ca o data cu venirea frigului, vine si pofta mea de copt dulcegarii. Cu aceasta faina sunt sigura ca de fiecare data bunatatile mele vor iesi exact asa cum imi doresc.



Acum mi-am dorit niste brownies cu interior moale, “fudgy” ciocolatos si umed, in timp ce exteriorul trebuia sa fie crocant ca un biscuitel subtire, bine rumenit. Asa au si iesit!
Hai sa va zic de ce aveti nevoie:
- Pentru stratul de ciocolata: -300g ciocolata neagra ;
- -150g unt;
- -4 oua;
- -10g praf de copt;
- -150g zahar;
- -1 praf sare;
- -180g faina Raftul Bunicii 000 pentru prajituri;
Pentru stratul de dovleac:
- -150g piure de dovleac (dovleac copt, mixat cu zahar & scortisoara dupa gust);
- -1 ou;
- -50g faina;
- -5g praf de copt.



- Incepeti prin a topi la baie de abur ciocolata si untul. Omogenizati si lasati sa se raceasca pana cand camestecul nu mai este fierbinte.
- Mixati toate ingredientele pentru stratul de ciocolata pana obtineti un aluat omogen.
- Turnati in tava tapetata cu hartie de copt (am folosit tava 20x30cm).
- Mixati apoi toate ingredientele pentru stratul de dovleac si turnati peste brownie. Folosind o scobitoare creeati un model ca in video.
- Coaceti la 170C – in cuptorul preincalzit- caldura sus & jos – fara ventilatie – aprox 40 de min, pana cand prajitura face crusta cu mici crapaturi la suprafata, dar ramane usor moale la interior.
- Feliati si bucurati-va de fiecare felie ❤️
Hugs!