Pufoasa, super ciocolatoasa si 100% vegana/de post, aceasta Banana Bread Brownie este absolut perfecta de la prima felie si pana la ultima. E super usor de facut pentru ca tot ce faceti este sa amestecati ingredientele intr-un bol si sa le puneti in tava la copt. E si o metoda minunata de a salva bananele #DeNearuncat pe care le aveti uitate in bucatarie de cateva zile.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 banane
  • 180g faina
  • 10g praf de copt
  • 30g cacao
  • 50ml ulei/ulei de cocos
  • 100g zahar (sau alt indulcitor/ puteti chiar si sari peste indulcitor, bananele vor da o usoara tenta dulce)
  • 300ml apa
  • 100g ciocolata rupta in bucatele mari de aproximativ 2 cm (fara lapte, eu am folosit Heidi Chef’s Choice)
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol pisati cu o furculita bananele si amestecati cu restul de ingrediente in afara de ciocolata.
  3. Turnati aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
  4. Adaugati bucatile de ciocolata, presandu-le usor in aluat cu varful degetelor si coaceti timp de 30- 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180C.
  5. Optional puteti decora dupa preferinte cu zahar pudra sau cacao dupa ce s-a copt. O puteti savura cu o cupa de inghetata sau dimineata langa cafea.