Pufoasa, super ciocolatoasa si 100% vegana/de post, aceasta Banana Bread Brownie este absolut perfecta de la prima felie si pana la ultima. E super usor de facut pentru ca tot ce faceti este sa amestecati ingredientele intr-un bol si sa le puneti in tava la copt. E si o metoda minunata de a salva bananele #DeNearuncat pe care le aveti uitate in bucatarie de cateva zile.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 linguri unt de arahide
- 2 banane
- 180g faina
- 10g praf de copt
- 30g cacao
- 50ml ulei/ulei de cocos
- 100g zahar (sau alt indulcitor/ puteti chiar si sari peste indulcitor, bananele vor da o usoara tenta dulce)
- 300ml apa
- 100g ciocolata rupta in bucatele mari de aproximativ 2 cm (fara lapte, eu am folosit Heidi Chef’s Choice)
- Instructiuni
- Intr-un bol pisati cu o furculita bananele si amestecati cu restul de ingrediente in afara de ciocolata.
- Turnati aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
- Adaugati bucatile de ciocolata, presandu-le usor in aluat cu varful degetelor si coaceti timp de 30- 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180C.
- Optional puteti decora dupa preferinte cu zahar pudra sau cacao dupa ce s-a copt. O puteti savura cu o cupa de inghetata sau dimineata langa cafea.
Buna ziua. E ok de adaugat si putin gem in compozitie ?
Buna Cristina,
Sigur ca da, poti adapta reteta folosind gem sau alte tipuri de ingrediente umede/cremoase. Asigura-te doar ca isi pastreaza densitatea compozitia si nu ramane prea lichida.
Multumesc mult 🙂
Sau de inlocuit apa cu lapte vegetal :)?
Buna Cristina,
Sigur ca da, poti adapta reteta folosind gem sau alte tipuri de ingrediente umede/cremoase. Asigura-te doar ca isi pastreaza densitatea compozitia si nu ramane prea lichida.
[…] folosi si un blat de pandispan alb ca cel pe care l-am folosit in aceasta reteta sau un blat de banana bread pentru varianta […]