Mango Sticky Rice este un delicios fel de mancare specific thailandez, facut din orez, mango si lapte de cocos. Dar uite ca m-am abatut putin de la reteta si am inlocuit zaharul cu verisorul lui mai sanatos si aromat, zaharul de cocos si in plus am adaugat si niste seminte de chia pentru un plus de textura. Reteta e super, super simpla si ataaat de yummy. E micul dejun, pranzul sau desertul perfect, care o sa va aminteasca de orezul cu lapte din copilarie. Bun si cald si rece. Cuburile acestea perfecte de mango sunt ca de obicei de la prietenii Terarium.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g orez
  • 400g mango
  • 100g zahar de cocos sau zahar brun
  • 200ml lapte de cocos
  • Esenta de vanilie
  1. Instructiuni
  2. Fierbeti orezul pana devine foarte moale (continuati sa adaugati apa daca este necesar).
  3. Topiti zaharul de cocos sau brun impreuna cu vanilia si apa. Cand incepe sa fiarba adaugati laptele de cocos (puteti folosi si frisca lichida sau smantana).
  4. Intr-o tigaie puneti mangoul congelat si amestecati pana cand se dezgheata, adaugati o lingura din apa de la orez pentru a capata o consistenta densa.
  5. Adaugati o lingura de apa de la orez si in sosul de zahar de cocos pentru a se ingrosa.
  6. Dupa ce orezul a fiert complet, adaugati 3 sferturi din sosul de zahar si amestecati.
  7. Asezati intru-un bol orezul, mango si turnati peste orez sosul de zahar. Il puteti servi cu seminte de chia, nuci sau menta.