Pentru ca imi place la nebunie orice “quatro formaggi” de la pizza si paste, pana la salata, m-am gandit ca pana si o banala mamaliga poate fi reinvetata in cel mai apetisant mod. Cu o textura cremoasa, unt, branza aromata si un praf de picanterii, o sa va indragostiti si voi sigur de reteta aceasta.

Si daca aveti mai multe resturi de branza #DeNearuncat le puteti salva in cel mai spectaculos mod.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 cana de malai
  • 4 cani de apa
  • 50g unt
  • 50g gorgonzola
  • 50g brie
  • 100g crema de branza
  • 100g parmezan ras
  • 1 lingurita fulghi de chilli sau boia picanta.
  1. Instructiuni
  2. Se fierbe malaiul in apa sarata dupa gust, se amesteca continuu pentru a nu se lipi de fundul oalei.
  3. Cand incepe sa faca mici bule se adauga pe rand untul, fiecare tip de branza (aici adaugati doar jumatate din cantitatea de parmezan) si se amesteca constant.
  4. Dupa ce toate branzeturile s-au topit si omogenizat cu malaiul se opreste focul.
  5. Intr-o tigaie incinsa topiti restul de parmezan pana cand devine auriu, crocant si compact, capatand o forma rotunda.
  6. Asezati mamaliguta intr-o farfurie adanga si decorati cu chipsul de parmezan.
  7. Condimentati dupa preferinte, eu am optat pentru un praf de chilli care a accentuat minunat aroma branzeturilor. Se poate servi si cu un ou prajit cu galbenusul moale, divin!