Pentru ca imi place la nebunie orice “quatro formaggi” de la pizza si paste, pana la salata, m-am gandit ca pana si o banala mamaliga poate fi reinvetata in cel mai apetisant mod. Cu o textura cremoasa, unt, branza aromata si un praf de picanterii, o sa va indragostiti si voi sigur de reteta aceasta.
Si daca aveti mai multe resturi de branza #DeNearuncat le puteti salva in cel mai spectaculos mod.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 cana de malai
- 4 cani de apa
- 50g unt
- 50g gorgonzola
- 50g brie
- 100g crema de branza
- 100g parmezan ras
- 1 lingurita fulghi de chilli sau boia picanta.
- Instructiuni
- Se fierbe malaiul in apa sarata dupa gust, se amesteca continuu pentru a nu se lipi de fundul oalei.
- Cand incepe sa faca mici bule se adauga pe rand untul, fiecare tip de branza (aici adaugati doar jumatate din cantitatea de parmezan) si se amesteca constant.
- Dupa ce toate branzeturile s-au topit si omogenizat cu malaiul se opreste focul.
- Intr-o tigaie incinsa topiti restul de parmezan pana cand devine auriu, crocant si compact, capatand o forma rotunda.
- Asezati mamaliguta intr-o farfurie adanga si decorati cu chipsul de parmezan.
- Condimentati dupa preferinte, eu am optat pentru un praf de chilli care a accentuat minunat aroma branzeturilor. Se poate servi si cu un ou prajit cu galbenusul moale, divin!
Thanks For Sharing this amazing recipe. My family loved it. I will be sharing this recipe with my friends. Hope the will like it.