Un preparat sofisticat, cu iz de Riviera Franceza, arome de vacanta pe malul marii si texturi fabulos de fine, “Loup de mer” imbina peste bine rumenit la cuptor si un sos alb cremos aromatizat cu vin si usturoi.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru peste: 3 fileuri de biban proaspat;
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite oregano
  • 3 lingurite pudra de usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 6 felii de lamaie
  • Pentru sos: 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 catei de usturoi tocati
  • 200ml vin rose sec
  • 250ml smantana de gatit Elle & Vire
  1. Instructiuni
  2. Pe o tava stropita cu ulei de masline asezati fileurile de peste.
  3. Pudrati cu amestecul de condimente din belsug;
  4. Pe fiecare file de peste asezati cate 2 felii de lamaie;
  5. Coaceti timp de 30 de minute la 190C sau pana cand pestele capata o crusta aurie la exterior.
  6. Intre timp pregatiti sosul: Intr-o tigai intinsa amestecati uleiul de masline, condimentele si usturoiul tocat.
  7. Cand usturoiul devine auriu, adaugati vinul si fierbeti 2-3 minute.
  8. Adaugati apoi si smantana de gatit si lasati la fiert 5-7 minute, pe foc mic, sau pana cand sosul incepe sa capete o consistenta cremoasa.
  9. Intr-o farfurie intinsa puneti cateva linguri din sosul alb.
  10. Peste acesta asezati fileurile de peste rumenite.
  11. Serviti cu lamaie si o salata fresh.