Kolokithokeftedes” – chiftelute grecesti cu dovlecei si branza, la cuptor, fara ulei – Atat de bune sunt chiftelutele acestea, moi la interior, crocante la exterior, incat o sa va trimita cu gandul direct in vacanta in Grecia.

O sa va cucereasca imediat daca le incercati cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu un sos picant de rosii.

Se fac extrem de usor, amestecand toate ingredientele intr-un bol, iar combinatia de dovlecel si telemea de oaie Delaco, e minunata. Telemeaua le da consistenta si gustul placut, dar ajuta si la formarea crustei rumene de la exterior.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 2 dovlecei medii
  • 1 lingurita sare
  • 200g telemea de oaie Delaco
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 10g praf de copt
  • 200g faina
  • 3 linguri pesmet
  1. Ingrediente
  2. Incepeti prin a spala si da pe razatoarea mare dovleceii.
  3. Presarati sare si lasati-i sa elimine apa 10-15 minute. Stoarceti apoi bine de acest surplus de apa.
  4. Amestecati intr-un bol toate ingredientele impreuna cu dovleceii rasi.
  5. Cu o lingura formati direct pe foaia de copt chiftelutele de aproximativ 7-8 cm diametru.
  6. Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C in cuptorul preincalzit (cu ventilatie si caldura sus & jos|).
  7. Savurati chiftelutele cu sosul preferat sau langa o salata mare si colorata.