“Kolokithokeftedes” – chiftelute grecesti cu dovlecei si branza, la cuptor, fara ulei – Atat de bune sunt chiftelutele acestea, moi la interior, crocante la exterior, incat o sa va trimita cu gandul direct in vacanta in Grecia.
O sa va cucereasca imediat daca le incercati cu un sos de iaurt cu usturoi, sau cu un sos picant de rosii.
Se fac extrem de usor, amestecand toate ingredientele intr-un bol, iar combinatia de dovlecel si telemea de oaie Delaco, e minunata. Telemeaua le da consistenta si gustul placut, dar ajuta si la formarea crustei rumene de la exterior.



Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 2 dovlecei medii
- 1 lingurita sare
- 200g telemea de oaie Delaco
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 legatura marar
- 1 lingurita oregano uscat
- 10g praf de copt
- 200g faina
- 3 linguri pesmet
- Ingrediente
- Incepeti prin a spala si da pe razatoarea mare dovleceii.
- Presarati sare si lasati-i sa elimine apa 10-15 minute. Stoarceti apoi bine de acest surplus de apa.
- Amestecati intr-un bol toate ingredientele impreuna cu dovleceii rasi.
- Cu o lingura formati direct pe foaia de copt chiftelutele de aproximativ 7-8 cm diametru.
- Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C in cuptorul preincalzit (cu ventilatie si caldura sus & jos|).
- Savurati chiftelutele cu sosul preferat sau langa o salata mare si colorata.