Ati mancat vreodata Kimchi? – varza chinezeasca, picanta, murata cu ghimbir, absolut geniala in noodles, orez, burgeri, tacos, langa sushi, in ramen, ok, merge cam cu orice.

Gustul picant, dulce, acrisor, foarte aromat transforma Kimchi intr-un preparat murat ce da dependenta, deci sa pregatiti un borcan mare, da?

Nu avem nevoie de ingrediente complicate, nu va speriati, si e si foarte usor de facut, iar de prospetimea acestuia se ocupa Pikant Fix, ingredientul meu secret de la Dr. Oetker ce ma ajuta sa obtin un kimchi murat rapid, cu gustul specific si care ramane proaspat mai mult timp. In plus, varza isi pastreaza textura crocanta si vitaminele.

Cei de la Dr. Oetker au in aceasta perioada o campanie tare draguta care ne incurajeaza sa pastram gustul bunatatilor de sezon preferate si va ofera sansa de a castiga premii cu care sa va faceti poftele: 5 Multicookere si 3 premii a cate 5000 de euro. Va puteti inscrie usor, cu bonul, dupa ce ati cumparat cel putin doua produse din gamele GelFix, Pikant Fix sau Tomato Fix, pe: droetker.ro/gelfix.

Va las mai jos lista de ingrediente:

-jumatate de plic Pikant Fix cu verdeturi de la Dr. Oetker (1 plic este suficient chiar si pentru 4-5kg de legume);

-2kg varza chinezeasca (aprox.2 verze);

-1 legatura ceapa verde tocata marunt;

-3 lingurite ghimbir ras fin;

-2 lingurite fulgi ardei iute;

-2 linguri pasta de ardei;

-3 catei de usturoi zdrobiti;

-1 morcov ras fin;

-3 linguri sos de soia.

-150ml otet de orez;  

-75g zahar;

-850ml apa.

Preparare:

-Se curata si spala varza, iar fiecare frunza se desprinde de tulpina. Taiati in bucati mari.

-Se aseza bucati taiate grosier intr-un bol mare.

-Intr-un bol mai mic amestecati: sosul de soia, morcovul, ghimbirul, usturoiul, chili, pasta de ardei, ceapa verde si adaugati apoi peste varza. Amestecati bine cu mainile (sa va puneti manusi, e picanta treaba!);

-Mutati varza intr-un borcan mare si presati bine bine.

-Preparam apoi amestecul lichid cu Pikant Fix cu Verdeturi: Intr-o cratita puneti la fiert apa, jumatate din plicul Pikant Fix (daca folositi aceleasi cantitati ca si mine), zaharul si otetul.

-Se amesteca si fierbe 3-4 minute.

-Se toarna peste ingredientele din borcan si pastram la temperatura camerei 3-4 zile cu capacul usor infiletat (pentru a putea fermenta).

Apoi ta-daaa! e gata de infulecat!

Usor, nu?