Gulas de ciuperci, cu mamaliguta fina si cremoasa, cu un sos aromat cu crema de ardei, usturoi, rozmarin si cimbru.

Un adevarat festin 100% vegan si de post, comfort food perfect pentru zilele acestea racoroase. Nu va puteti imagina caaat de buna e o bucatica de mamaliguta inmuiata in sosul acesta fabulos!

Cand ma gandesc la sosul de gulas, paprikas sau sosul mancarii de cartofi, nu mi-l pot imagina facut decat cu un ingredient pe care il stiu inca din copilarie: Crema de ardei dulce sau iute de la Univer. Sigur si parintii vostri aveau in frigider un tub cu “Piros”. O lingurita facea orice preparat mai parfumat si ii dadea o culoare minunata.
Daca nu le-ati incercat inca, sau nu le-ati mai gustat de cand erati mici, va invit si pe voi sa descoperiti gustul fantastic al lumii @univerromania.
Acum nu trebuie sa va limitati doar la preparate traditionale, pentru ca o lingurita de crema de ardei face magie si in guacamole, si in paste, pe pizza, burgerisi muuulte altele.

Eu am folosit crema de Gulas dulce si pasta de ardei dulce si impreuna cu doar cateva ingrediente simple, in mai putin de o ora, am avut un pranz de vis. Hai sa va zic de ce aveti si voi nevoie pentru acest deliciu si cat de usor se poate face in stories sau pe blog: www.dmncr.ro (salvez reteta si in highlights).

Sper sa va placa si voua la fel de mult pe cat ne-a placut noua!

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 500g ciuperci
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ramurica cimbru
  • 1 ramurica rozmarin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 lingurite pasta Gulas dulce Univer
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce Univer
  • 300ml apa
  • 1 lingurita de faina
  • sare si piper dupa gust
  • marar/patrunjel pentru decor
  1. Ingrediente
  2. Intr-o tigaie mare puneti uleiul la incins.
  3. Adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt si caliti pana cand devin aurii.
  4. Adaugati ciupercile taiate feliute si condimentele (inclusiv ierburile aromatice).
  5. Lasati sa se gateasca sub capac aproximativ 10 minute, sau pana cand ciupercile lasa zeama si isi schimba culoarea.
  6. Cand ciupercile devin aurii, adaugati faina si pasta de tomate. Tot acum puteti adauga si pasta de ardei dulce si crema de gulas.
  7. Adaugati apa si amestecati.
  8. Lasati la fiert inca 15 minute, pana cand toate aromele sunt bine contopite.
  9. Intre timp puteti pregati o mamaliguta fix asa cum va place. Noi o facem de obicei mai moale si cremoasa.
  10. Intr-o farfurie intinsa asezati un strat de mamaliguta, unul de gulas si presarati verdeturi proaspete.