Ce bine ca au sosit zilele rosiilor colorate si cu muuult gust! Asa ca hai sa dam startul tartelor rapide, usoare si care te salveaza de planuirea mesei de pranz sau a pachetului pentru 2-3 zile. Aceasta galette cu rosii este plina de arome si texturi ce se completeaza minunat: un blat fraged si crocant cu unt sarat de cea mai buna calitate, un interior aromat cu pesto de busuioc, chives si rosii suculente si parfumate. O felie din aceasta galette cu o lingura de branza de capra cremoasa si un strop de otet balsamic e un vis minunat de vara, va promit.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 400g faina (eu am folosit 200g faina integrala si 200g faina alba)
  • 150g unt sarat Elle & Vire
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 2 linguri mix de seminte
  • 2-3 linguri de apa rece (sau cat este necesar pentru a omogeniza aluatul)
  • Pentru umplutura: 3 rosii mari
  • 10-15 rosii cherry (de culori diferite);
  • 2 linguri pesto de busuioc;
  • 30g chives/ceapa verde
  • Pentru decor: 1 galbenus
  • 1 lingurita seminte
  • ierburi aromatice proaspete
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg framantati impreuna toate ingredientele pentru aluat. Initial veti obtine un aluat foarte sfaramicios. Trepat adaugati cate o lingura de apa rece si framantati pana cand aluatul este foarte bine omogenizat si ferm.
  3. Pe o foaie de copt, folosind un sucitor intindeti o foaie subtire de aluat. Magia unei galette sta in imperfectiune, asa ca nu va stresati daca nu aveti margini egale sau perfecte.
  4. Pe toata suprafata aluatului intindeti intr-un strat subtire pesto si presarati chives sau ceapa verde marunt tocata.
  5. Feliati rosiile si asezati-le in centrul tartei pastrand marginile goale.
  6. Pliati marginile peste rosii.
  7. Ungeti bine marginile cu galbenus batut si presarati seminte.
  8. Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C sau pana cand marginile sunt bine rumenite si rosiile incep sa se deshidrateze.
  9. Presarati ierburi aromatice si savurati.