Ce bine ca au sosit zilele rosiilor colorate si cu muuult gust! Asa ca hai sa dam startul tartelor rapide, usoare si care te salveaza de planuirea mesei de pranz sau a pachetului pentru 2-3 zile. Aceasta galette cu rosii este plina de arome si texturi ce se completeaza minunat: un blat fraged si crocant cu unt sarat de cea mai buna calitate, un interior aromat cu pesto de busuioc, chives si rosii suculente si parfumate. O felie din aceasta galette cu o lingura de branza de capra cremoasa si un strop de otet balsamic e un vis minunat de vara, va promit.



Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru aluat: 400g faina (eu am folosit 200g faina integrala si 200g faina alba)
- 150g unt sarat Elle & Vire
- 1 lingurita praf de copt
- 1 ou
- 2 linguri mix de seminte
- 2-3 linguri de apa rece (sau cat este necesar pentru a omogeniza aluatul)
- Pentru umplutura: 3 rosii mari
- 10-15 rosii cherry (de culori diferite);
- 2 linguri pesto de busuioc;
- 30g chives/ceapa verde
- Pentru decor: 1 galbenus
- 1 lingurita seminte
- ierburi aromatice proaspete
- Instructiuni
- Intr-un bol larg framantati impreuna toate ingredientele pentru aluat. Initial veti obtine un aluat foarte sfaramicios. Trepat adaugati cate o lingura de apa rece si framantati pana cand aluatul este foarte bine omogenizat si ferm.
- Pe o foaie de copt, folosind un sucitor intindeti o foaie subtire de aluat. Magia unei galette sta in imperfectiune, asa ca nu va stresati daca nu aveti margini egale sau perfecte.
- Pe toata suprafata aluatului intindeti intr-un strat subtire pesto si presarati chives sau ceapa verde marunt tocata.
- Feliati rosiile si asezati-le in centrul tartei pastrand marginile goale.
- Pliati marginile peste rosii.
- Ungeti bine marginile cu galbenus batut si presarati seminte.
- Coaceti timp de 30-35 de minute la 180C sau pana cand marginile sunt bine rumenite si rosiile incep sa se deshidrateze.
- Presarati ierburi aromatice si savurati.