Salamul de biscuiti in varianta cu dovleac, este reteta mea preferata din ultima perioada si sunt tare mandra de combinatia aceasta SUPERBA de ciocolata alba, piure de dovleac si fistic. Sper sa va placa si voua la fel de mult.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 350g de dovleac fiert
  • 150g ciocolata alba
  • 1 lingura de scortisoara
  • 3 linguri de nuci sau fructe uscate (eu am folosit goji, nuci si fistic)
  • 150g de biscuiti pisati (puteti adapta in functie de consistenta rezultata)
  • Fulgi de cocos sau zahar pudra pentru decorat.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender amestecati dovleacul fiert si ciocolata alba. Este foarte important ca dovleacul sa fie proaspat fiert si fierbinte, astfel ciocolata alba se va topi in piure.
  3. Adaugati scortisoara si lasati crema rezultata sa se raceasca complet.
  4. Maruntiti biscutii si adaugati impreuna cu nucile si fructele uscate in crema de dovleac racita.
  5. Modelati un cilindru/salam ruland intr-o folie de plastic pe care o infasurati complet in jurul salamului de biscuiti.
  6. Lasati sa se raceasca la frigider pana cand capata o consistenta ferma si usor de feliat, daca va grabiti puteti folosi congelatorul.
  7. La final decorati cu fulgi de cocos sau zahar pudra si feliati dupa preferinte.