Blat pufos, emmentaller topit si nuci coapte crocante, de atat ai nevoie pentru o Focaccia care sa te cucereasca de la prima inghititura.

Reteta este extrem de simpla si gustoasa, puteti folosi blatul acesta pentru orice combinatii de ingrediente va trec prin minte si va promit ca Emmentalerul Delaco, nucile si chives se potrivesc de vis.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline (pentru aluat)
  • 50ml ulei de masline (pentru pus in tava/tigaie)
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • 250g Emmentaler Delaco
  • 50g nuci
  • Chives / ceapa verde
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia, sarea si uleiul de masline. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
  6. Adaugati emmentalerul taiat cubulete si nucile.
  7. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand branza se topeste si marginile devin aurii si usor crocante.
  8. Presarati chives sau ceapa verde proaspat tocata.