Combinatia de rosii si branza este preferata multora dintre noi pe timp de vara si daca o pui si peste o focaccia pufoasa si aromata cu busuioc, atunci ai mixul perfect. Am facut acelasi aluat simplu din faina, apa, drojdie si ulei de masline pe care il fac de obicei pentru acest tip de paine si a iesit minunat. Rosiile cherry s-au copt si gustul lor s-a intensificat, mozzarella s-a topit si a venit cu un plus de textura si o mana de busuioc a parfumat totul cu arome mediteraneene.
Mai gasiti aici si reteta de Foccacia cu parmezan si usturoi, o delicioasa Focaccia cu branza cheddar sau Focaccia cu emmentaler si nuci.
E genul de paine asemanatoare cu o pizza mult simplificata, pe care o poti manca si goala, si calda si rece, noi am savurat-o cu niste rosii coapte cu usturoi la cuptor si au fost de vis impreuna.
Rosiile coapte se fac extrem de simplu, reteta o gasiti aici.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g faina
- 350ml apa calda
- 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
- 10g sare
- 10g drojdie
- 150 g mozzarella taiata bucati sau mini mozzarella
- 10-12 rosii cherry
- frunze de busuioc
- optional muguri de pin sau alte seminte
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
- Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
- Asezati rosiile, mozzarella si frunzele de busuioc pe aluat, apasandu-le usor cu degetul pentru a intra in aluatul pufos..
- Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand branza se topeste si marginile devin aurii si usor crocante.
- Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.