Ati mancat vreodat clatite asa? Fettuccine de clatite se numesc si desi am fost putin sceptica pana sa le fac, pot sa va zic ca sunt super bune si super fun de facut si mancat. O sa le placa si celor mari si celor mici.

Eu am facut 14 clatite simple (reteta cu apa minerala pentru ca nu mai aveam oua) si le-am taiat fasii lungi dar grosute, ca de paste. Apoi la desert fiecare membru al familiei se poate servi dintr-un bol mare cu fettuccine de clatite peste care sa isi puna orice topping preferat (chiar si sarat). Noi le-am mancat cu ciocolata, gem de caise, miere si nuci. Toate au fost de vis!

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 1L apa minerala carbogazoasa/sifon (puteti folosi si lapte/ lapte vegetal dar nu vor iesi la fel de catifelate, elastice si pufoase)
  • 30ml ulei
  • 3 lingurite de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurite de ulei pentru prajit.
  • 3 linguri de zahar + 1 lingura esenta de vanilie
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele de mai sus folosind un tel sau un mixer si omogenizati pana obtineti un aluat lichid, cremos si fara cocoloase.
  3. Intr-o tigaie incinsa, antiaderenta, incaziti bine uleiul (pe foc mic) si apoi turnati grasimea din tigaie intr-o cana (veti repeta procedeul inainte de fiecare clatita: dupa ce scoateti prima clatita, turnati din nou uleiul pentru 2-3 secunde si apoi turnati iarasi in cana, repetati pentru fiecare clatita).
  4. Cu un polonic turnati in tigaia incinsa suficient aluat cat sa acopere intreaga suprafata.
  5. Coaceti pe ambele parti cate 1-2. minute sau pana cand capata o nuanta auriu maronie, cu margini usor crocante si dantelate.
  6. Repetati cu fiecare clatita.
  7. Rulati cate 2-3 clatite si taiati fasii ca cele de paste. Asezti pe farfurii.
  8. Savurati-le fie cu toppinguri dulci sau sarate, fructe proaspete si nuci