„Fakes” e o mancare greceasca usoara de linte, care pe cat este de simpla pe atat e de gustoasa. O dovada clara a faptului ca nu ai nevoie de ingrediente multe sau sofisticate pentru a obtine mancare ce iti umple sufletul de bucurie. E satioasa, bogata in proteine, potrivita vegetarienilor, chiar si veganilor sau celor care postesc daca nu mai decorati cu branza asa cum am facut eu. Iar sosul acesta de rosii dens, perfect pentru inmuiat un colt de paine proaspata, e de-a dreptul divin!
Eu am facut-o perfect intamplator pentru ca mi-am amintit de ea intr-o zi in care imi propusesem sa folosesc ce mai aveam #DeNearuncat prin casa. Asa ca am gasit jumatate de punga de linte, putina pasta de tomate pe fundul unui borcan, o mana de patrunjel si un colt de branza si uite asa s-a intamplat magia.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g linte
- 1 ceapa tocata
- 3 catei de usturoi tocati
- 2 linguri ulei de masline
- 100ml pasta de tomate
- sare, piper si oregano dupa gust
- apa cat sa acopere ingredientele
- Pentru servire: branza feta, patrunjel tocat, paine proaspata
- Instructiuni
- Intr-o tigaie inchingeti uleiul de masline, adaugati ceapa si usturoiul si amestecati. Cand acestea devin aurii adaugati si lintea.
- Condimentati cu sare, piper si oregano dupa gust.
- Adaugati pasta de tomate si apa cat sa acopere tot amestecul.
- Fierbeti pana cand lintea devine moale si sosul incepe sa se reduca.
- Sarviti acest preparat cald, cu putina branza sfaramata si patrunjel proaspat.