Desi locuim de mai bine de un an intr-un satuc din apropiere, abia acum cateva zile am fost pentru prima data in Piata Buftea si mi-am facut tot weekendul mai frumos!

Si mi-a placut printre tarabele putine, fara forfota nebuna de piata mare, care te intampina la intrare cu parfum de Regina Noptii si cu ceva mai multa autenticitate a precupetilor, care vindeau legume pe bune la preturi prietenoase. Am tot cautat un cas apropiat ca gust celui din Moldova si nu l-am gasit inca pe “the one” asa ca daca aveti idee unde putem gasi, va rog sa-mi scrieti. Dar am gasit o branza de oaie numai buna de mancat cu rosiile cu gust si pastaile galbene (abia astept sa stau si sa le curat, am o slabiciune pentru ritualul asta din copilarie) gasite la o ”echipa” de doua gospodine care vindeau cam tot ce poti visa vara asta. Am luat si-un pepene si mi-am luat ramas bun de la cirese pentru ca imi dau seama ca le cam trece vremea.

Oamenii sunt tare draguti si calzi si mi-au amitit de atmosfera din piata cartierului in care am crescut, unde la tot pasul primeai bunatati la gustat, mai o cireasa aici, o rosie acolo. Am gasit si paine cu maia, pita si baghete, iar de la bacanie am plecat cu file de anchois si midii, fancy, right? Mult marar inflorit peste tot, a inceput sezonul muraturilor?

Iar la iesire, un mustacios tocmai terminase de vandut peste direct din cosul de la bicicleta si mai avea de vanzare o hortensie la ghiveci. Si uite asa mi-am luat si o hortensie alba, pe care am plantat-o intre timp in gradina, si am plecat. Ma mai duc!