Nu am mai vopsit oua dupa aceasta metoda pana acum, desi este si cea mai prietenoasa cu mediul, lipsita de chimicale si un rezultat delicat, care te trimite cu gandul direct in copilarie. Va mai amintiti ouale decorate cu frunzulite mici de leustean si patrunjel? Ei bine, asta o sa facem si noi astazi asa ca adunati o mana de verdeturi si floricele, pentru ca avem workshop de creatie.

Incepeti prin a spala si fierbe ouale. Pentru a sterge extrem de usor data de expirare de pe oua, adaugati in apa de fiert si 2 linguri de bicarbonat.

Ouale fierte si racite se curata de pudra alba ce va ramane pe coaja. Intre timp fierbeti un amestec format din 1,5 L de apa si cojile uscate de la 7-8 cepe. Adaugati si 50ml de otet si lasati sa fiarba 15-20 de minute sau pana cand apa capata o nuanta maro inchis. Scoateti cojile de ceapa din apa.

Pe fiecare ou asezati cu grija cate o plantuta, floare sau frunza, infasurati intr-o panza subtire, plasa, tule, sau chiar ciorapi de matase sau o perdea veche fara model. Scufundati fiecare ou in lichidul colorat si fierbinte timp de 15-20 de minute sau chiar mai mult in functie de cat de intensa doriti sa fie culoarea.

Scoateti panza de pe fiecare ou si lustruiti cu o carpa imbibata in putin ulei.

Paste fericit!