Dulce acrisoara, dulceata de merisoare este atat de versatila. E perfecta si in deserturi, dar se potriveste si de minune in preparate sarate, langa sosuri cremoase, chiftelute, piureuri sau in sandwichuri cu branzeturi ferme si aromate.
Eu am gatit aceasta dulceata la slow cooker, cu minimul de supraveghere, dar puteti sa o pregatiti la fel de usor si intr-o cratita, pe aragaz, amestecand in cand in cand.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g merisoare
- 250g zahar
- 50ml apa
- Instructiuni
- Intr-o cratita micuta puneti merisoarele proaspete, zaharul si apa.
- Amestecati si lasati sa se gateasca pe foc mic.
- Supravegheati si amestecati din cand in cand pentru a va asigura ca fructele nu se lipesc de fundul cratitei.
- in aproximativ 35-40 de minute merisoarele ar trebui sa devina moi si amestecul sa capete o consistenta omogena de dulceata.
- Turnati in borcanase si pastrati-le intr-un loc uscat, fara caldura ridicata sau lumina puternica. Avand in vedere cantitatea redusa, puteti pastra aceasta dulceata in frigider.
- Va fi perfecta si pe paine cu unt, in clatite, dar si langa branzeturi sau chiftelute.