Cosulete cu nuca – Un desert aproape uitat pe care tare mi-as dori sa il readucem la lumina anul acesta de Craciun sau Revelion. Niste fursecuri fie mai mici, fie mai mari, mini tarte am putea sa le zicem, care nu lipseau din caietele mamelor si bunicilor, cu aluat fraged si untos, umplutura simpla dar atat de fina si aromata. Este facuta din bezea lucioasa cu nuca si o lingurita de dulceata acrisoara care echilibreaza perfect toata povestea. Tare bine se potrivesc cu un praf de zahar pudra pe deasupra!

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 10
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru cosulete 300g faina
  • 125g unt
  • 10g praf de copt
  • 50g zahar
  • 3 galbenusuri
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura: – 3 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g nuci tocate fin
  • dulceata preferata
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg framantati oana la omogenizare un aluat usor sfaramicios si lipicios din toate ingredientele pentru aluat. Lasati la rece, acoperit, minim 1 ora.
  3. Puteti adauga si cate 2-3 lingurite de cacao daca doriti cosulete mai inchise la culoare.
  4. Intr-un bol larg mixati la viteza maxima albusurile pana cand devin ferme. Adaugati treptat in fir subtire zaharul.
  5. Incorporati usor si nuca in acest amestec.
  6. In fiecare tavita sau forma de briosa asezati cate o bila de aluat si intindeti bine, formand cosuletele.
  7. Umpleti fiecare cosulet cu cate o lingurita de dulceata si amestec de bezea pana la suprafata cosuletelor.
  8. Coaceti timp de 30 de minute la 180C.
  9. Lasati sa se raceasca complet inainte de a scoate din tavite.