Am pentru voi astazi un nou #CookingHack : Pentru a mentine curat si hidratat un tocator de lemn care sa reziste ani buni in bucataria ta, trebuie din cand in cand sa ii oferi si un tratament special.
Asa ca pregateste putin bicarbonat si lamaie, care vor elimina mirosurile neplacute si petele, si o carpa curata si un ulei hidratant. Poti folosi ulei de in, dar asigura-te ca acesta este absorbit in totalitate de lemn, orice ulei in cantitati mari risca sa rancezeasca.

Daca vrei sa te asiguri ca ai un tocator rezistent pentru multi ani, alege unul dintr-o singura bucata si dintr-un lemn ferm.
Tocatorul meu este din lemn de acacia de pe Simona’s Cook Shop si il puteti gasi si voi aici:

Va mai las aici si alte cateva idei pentru curatarea tocatoarelor si a produselor de bucatarie din lemn:
-Puteti inlocui lamaia cu otet;
-Folositi aceeasi rutina si pentru boluri sau linguri din lemn.
-Folositi un ulei usor, ca cel de in si asezati tocatoarele mereu in pozitie verticala si fara a le suprapune, astfel incat aerul sa circule pana se usuca.
-Nu folositi ulei de floarea soarelui sau masline pe produsele din lemn pe care le folositi rar. Acestea vor capata un miros usor ranced.
-Curatati petele de ulei de pe carpele cu care hidratati tocatoarele tot cu un amestec de bicarbonat si lamaie