Mic dejun delicios ca un desert si la fel de sanatos ca un bol de cereale si fructe? Asta avem la micul dejun: Crumble cu prune si ovaz. Se face rapid cu absolut orice fructe aveti, fie ele proaspete sau congelate si se potriveste de minune cu o lingura mare de iaurt si putina miere.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 400g prune
- 200g ovaz
- 100g nuci tocate marunt
- 3 linguri ulei de cocos/unt de arahide
- Pentru servire: iaurt si miere
- Instructiuni
- Intr-o tava asezati felii de prune.
- Presarati peste acestea ovazul nucile tocate. Amestecati usor cu o lingura.
- Acoperiti cu fulgii de ovaz.
- Stropiti cu uleiul de cocos sau unt de arahide usor diluat cu apa (cat sa curga usor).
- Coaceti 20 de minute la 200C sau pana cand ovazul devine crocant si auriu la suprafata.
- Serviti-l fierbinte la micul dejun, cu o lingura mare de iaurt si miere.