Mic dejun delicios ca un desert si la fel de sanatos ca un bol de cereale si fructe? Asta avem la micul dejun: Crumble cu prune si ovaz. Se face rapid cu absolut orice fructe aveti, fie ele proaspete sau congelate si se potriveste de minune cu o lingura mare de iaurt si putina miere.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g prune
  • 200g ovaz
  • 100g nuci tocate marunt
  • 3 linguri ulei de cocos/unt de arahide
  • Pentru servire: iaurt si miere
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tava asezati felii de prune.
  3. Presarati peste acestea ovazul nucile tocate. Amestecati usor cu o lingura.
  4. Acoperiti cu fulgii de ovaz.
  5. Stropiti cu uleiul de cocos sau unt de arahide usor diluat cu apa (cat sa curga usor).
  6. Coaceti 20 de minute la 200C sau pana cand ovazul devine crocant si auriu la suprafata.
  7. Serviti-l fierbinte la micul dejun, cu o lingura mare de iaurt si miere.