Cea mai gustoasa varianta prin care puteti savura terciul de ovaz este cu siguranta copt. Ii puteti adauga tot felul de ingrediente care va plac si astfel micul dejun se transforma intr-un rasfat dulce, sanatos. Eu am facut o tava de Carrot Cake Baked Oats si a iesit de vis.

Am folosit un mix gata facut de terci cu gust de Carrot Cake, dar voi puteti sa adaugati direct morcovul ras in combinatia voastra preferata de terci. Il puteti servi apoi cu iaurt, putina miere si scortisoara.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g mix de terci de ovaz Carrot Cake (daca nu aveti un astfel de mix puteti combina: 150g fulgi de ovaz, 2 lingurite seminte de chia, jumatate de morcov ras, 1 lingura scortisoara si 50g nuci macinate)
  • 10g praf de copt
  • 250ml lapte vegetal
  • 2 banane moi
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingura de scortisoara
  • 100g nuci tocate grosier
  • Pentru topping: iaurtul preferat, miere sau sirop de artar/agave, scortioasasi fructe proaspete.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol pisati bine bananele si amestecati cu laptele vegetal.
  3. Adaugati mixul de terci sau ingredientele separate, praful de copt, uleiul de cocos, nucile si scortisoara.
  4. Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  5. Mutati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20x27cm) si nivelati folosind o spatula/lingura.
  6. Coaceti timp de 25-30 de minute la 180C sau pana cand terciul capata o compozitie ferma asemanatoare unui blat de prajitura.
  7. Asteptati 10 minute sa se raceasca inainte de a portiona.
  8. Savurati cu toppingurile preferate.