Iubesc piureul acesta de cartofi inca din copilarie. Mama mereu adauga in amestecul cremos de cartofi si ceapa calita, care aducea un plus de aroma unui preparat atat de simplu. Fie ca folositi ceapa verde, ceapa alba sau rosie, poate chiar si praz calit, piureul acesta e atat de bun incat iti vine sa il mananci gol, cu lingura. Si e ataaat de cremos pentru ca am inlocuit untul cu o lingura buna de iaurt grecesc.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 7-8 cartofi in functie de cantitatea de piure pe care doriti sa o gatiti
- apa pentru fiert
- sare si piper dupa gust
- 1 ceapa mare/1 legatura ceapa verde/1 praz
- 1 lingura de ulei de masline
- 100g iaurt grecesc
- Instructiuni
- Fierbeti cartofii curatati si spalati. Scurgeti apa si pisati-i pana obtineti o consistenta fina si cremoasa.
- Condimentati cu sare, piper si adaugati iaurtul. Amestecati pana cand obtineti o textura moale si cremoasa. Puteti mixa cartofii cu mixerul atunci cand ii pisati si amestecati cu restul de ingrediente pentru a obtine o textura si mai aerata.
- Intr-o tigaie caliti ceapa sau prazul in uleiul de masline, fara sa se prajeasca, dar sa se inmoaie si sa capete o nuanta usor aurie pe margini.
- Adaugati ceapa in amestecul de cartofi si amestecati.
- Savurati ca garnitura langa orice fel principal doriti.