Fragede si aromate, aceste cornete se fac extrem de usor si se pot umple cu orice doriti voi: crema de vanilie, de ciocolata, budinca sau frisca.
Hai sa va zic cum le-am facut eu: am pregatit un aluat moale si untos, facut cu cel mai iubit unt al cofetarilor: Elle&Vire, le-am copt in doar cateva minute si am umplut cu budinca de vanilie pentru gustul autentic, fix ca in copilarie.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru cornete: 180g unt Elle & Vire
- 180g iaurt grecesc
- 1 ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 70g zahar
- 400g faina
- Pentru umplutura: 1L budinca de vanilie (gata preparata/de casa/ instant)
- Extra: zahar pudra
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un aluat moale, lipicios si sfaramicios.
- Lasati-l la rece timp de minim 1 ora.
- Intindeti apoi o foaie din jumatate din cantitatea de aluat, aceasta trebuie sa aiba aprox. 5mm grosime.
- Taiati fasii lungi de aprox. 1,5 cm grosime si rulati apoi pe forme speciale pentru cornete sau pe forme improvizate din folie de aluminiu.
- Coaceti la 200C timp de 7-8 minute sau pana cand se rumenesc si devin aurii & ferme.
- Lasati-le sa se raceasca complet si apoi folosind un pos umpleti pe rand fiecare cornet cu budinca.
- Decorati cu zahar pudra.
- Le puteti pastra apoi in frigider pana la 3 zile.
Zou bisou, bisou!