Fragede si aromate, aceste cornete se fac extrem de usor si se pot umple cu orice doriti voi: crema de vanilie, de ciocolata, budinca sau frisca.

Hai sa va zic cum le-am facut eu: am pregatit un aluat moale si untos, facut cu cel mai iubit unt al cofetarilor: Elle&Vire, le-am copt in doar cateva minute si am umplut cu budinca de vanilie pentru gustul autentic, fix ca in copilarie.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru cornete: 180g unt Elle & Vire
  • 180g iaurt grecesc
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 70g zahar
  • 400g faina
  • Pentru umplutura: 1L budinca de vanilie (gata preparata/de casa/ instant)
  • Extra: zahar pudra
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un aluat moale, lipicios si sfaramicios.
  3. Lasati-l la rece timp de minim 1 ora.
  4. Intindeti apoi o foaie din jumatate din cantitatea de aluat, aceasta trebuie sa aiba aprox. 5mm grosime.
  5. Taiati fasii lungi de aprox. 1,5 cm grosime si rulati apoi pe forme speciale pentru cornete sau pe forme improvizate din folie de aluminiu.
  6. Coaceti la 200C timp de 7-8 minute sau pana cand se rumenesc si devin aurii & ferme.
  7. Lasati-le sa se raceasca complet si apoi folosind un pos umpleti pe rand fiecare cornet cu budinca.
  8. Decorati cu zahar pudra.
  9. Le puteti pastra apoi in frigider pana la 3 zile.

Zou bisou, bisou!