Am luat-o pe scurtatura si am pregatit cea mai rapida varianta de cornete umplute cu vanilie. Nu am avut forme speciale, dar am facut unele din folie de aluminiu. Am folosit un aluat foietaj, umplutura pe baza de budinca de vanilie si un topping generos de fistic. Au iesit delicioase si a fost ataaat de usurator sa nu stau mai mult de 30 de minute in bucatarie sa le fac. Hai sa va arat cum le facem.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Folie de aluminiu (pentru facut forma de conuri, daca nu aveti deja unele)
  • O foaie de aluat foietaj (doar una dintr-un pachet obisnuit de 2)
  • O cutie de mix de crema de cremsnit/budinca de vanilie (Eu am folosit de cremsnit pentru ca nu mai necesita fierbere si racire)
  • 750ml lapte rece
  • 100g fistic curatat si macinat
  • 1 ou
  • zahar pudra pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Faceti conurile din folie de aluminiu dintr-un strat gros de folie, eu am pliat de 3 ori pentru a obtine un strat suficient de ferm cat sa tina aluatul.
  3. Taiati foietajul in fasii lungi si groase de 1cm si rulati in jurul fiecarui con pana obtineti dimensiunea dorita pentru cornetele voastre.
  4. Asezati fiecare con cu grija pe o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti aluatul cu oul batut.
  5. Coaceti timp de 15-20 sau pana cand capata o nuanta aurie si lucioasa.
  6. Lasati cornetele sa se raceasca si pregatiti umplutura din budinca/crema de cremsinit, amestecand cu laptele conform instructiunilor de pe pachet. Crema de cremsnit este gata in 3 minute si poate fi folosita imediat. Budinca insa are nevoie de fierbere si racire.
  7. Folosind un pos sau o punga cu varful taiat, umpleti pe rand fiecare cornet cu crema de vanilie si asezati-le in cate un pahar, cu partea deschisa in sus. In acest fel crema se va distribui uniform si se va intari fara sa riscati sa curga din cornet.
  8. Presarati fisticul macinat peste partea deschisa sau orice alt topping preferati.
  9. Presarati zahar pudra pe toata suprafata cornetelor.
  10. Le puteti pastra la temperatura camerei aproximativ 2-3 ore sau in frigider pana la 3 zile.