Am mai facut prajitura “Desteapta” sau “Inteligenta” cu vanilie, dar va promit ca cea cu cacao este si mai si!
Este prajitura ideala atunci cand te grabesti dar vrei sa pregatesti ceva dulce rapid, dar care sa aiba un gust spectaculos. Desi vedeti in imagine 3 straturi, unul pufos la suprafata, unul aerat si cremos si un blat dens la baza, prajitura aceasta se amesteca intr-un singur bol, se toarna in tava si in timpul coacerii se imparte singura in 3 straturi delicioasa care formeaza aceasta minunatie.
Daca nu sunteti fan cacao, atunci merita sa incercati si varianta originala a acestei prajituri – Prajitura Desteapta cu crema de vanilie.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 10 oua
- 300g zahar pudra
- 200g faina
- 30g cacao
- 230g unt
- 1L lapte
- 1 praf de sare
- 1 pastaie de vanilie
- extra zahar pudra pentru decor
- Instructiuni
- Incepeti prin a pune la topit untul. Opriti focul cand acesta este complet lichid. Lasati sa se raceasca putin cat pregatiti restul compozitiei.
- In 2 boluri separati galbenusurile de albusuri.
- In bolul cu galbenusuri adaugati zaharul, interiorul pastaii de vanilie, laptele, faina, cacao, sarea si in cele din urma untul topit, caldut nu fierbine. Mixati rapid si nu va speriati de consistenta foarte lichida. Prajitura se ca intari in cuptor.
- In cel de-al doilea bol mixati albusurile pana cand obtineti consistenta ferma de bezea. Incorporati usor cate o lingura in amestecul de lapte si oua. Compozitia va fi in continuare foarte lichida.
- Preincalziti cuptorul la 150C si tapetati o tava de cuptor inalta cu hartie de copt.
- Turnati compozitia prajiturii in tava (nu va faceti griji daca sunt mici cocoloase de albus, acestea se vor dizolva) si coaceti timp de aproximativ o ora.
- Dupa coacere prajitura va fi inca moale, dar pentru a fi complet ferma trebuie sa o lasati la frigider minim 3 ore.
- Dupa ce aceasta s-a racit, o puteti pudra cu zahar pudra si o puteti portiona dupa preferinte.