Asa de crocanti si aurii au iesit dovleceii pane, incat trebuia sa incerc si varianta cu conopida. Si o sa incerc si vinete data viitoare. E o reteta super light an crispy, pe care o puteti folosi chiar si pentru cascaval pane. Si se potriveste minunat si cu sosul de usturoi cu iaurt.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- O conopida medie de aproximativ 1kg
- 2 oua
- 200g de pesmet (daca nu aveti pesmet, puteti inlocui cu faina de porumb sau grau
- 1 lingurita de fulgi de piper rosu
- 1 lingurita de oregano
- 1 Lamaie
- 1 iaurt grecesc
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita de sare
- Instructiuni
- Spalati si taiati conopida peste care pudrati cate un praf de sare
- Amestecati ouale, oregano si fulgii de chilli, treceti apoi fiecare buchetel de conopida prin acest amestec.
- Treceti conopida prin pesmet si apoi repetati: inca o data prin oua si inca o data prin pesmet.
- Asezati buchetelele pe o tava tapetata cu hartie de copt
- Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 minute la 200 de grade celsius (in acest timp intoarceti de pe o parte pe alta cand devin aurii)
- Serviti cu cativa stropi de lamaie deasupra si alaturi de un sos de iaurt amestecat cu putin sare si cei 5 catei de usturoi dati pe razatoare.