Asa de crocanti si aurii au iesit dovleceii pane, incat trebuia sa incerc si varianta cu conopida. Si o sa incerc si vinete data viitoare. E o reteta super light an crispy, pe care o puteti folosi chiar si pentru cascaval pane. Si se potriveste minunat si cu sosul de usturoi cu iaurt.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • O conopida medie de aproximativ 1kg
  • 2 oua
  • 200g de pesmet (daca nu aveti pesmet, puteti inlocui cu faina de porumb sau grau
  • 1 lingurita de fulgi de piper rosu
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 Lamaie
  • 1 iaurt grecesc
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  1. Instructiuni
  2. Spalati si taiati conopida peste care pudrati cate un praf de sare
  3. Amestecati ouale, oregano si fulgii de chilli, treceti apoi fiecare buchetel de conopida prin acest amestec.
  4. Treceti conopida prin pesmet si apoi repetati: inca o data prin oua si inca o data prin pesmet.
  5. Asezati buchetelele pe o tava tapetata cu hartie de copt
  6. Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 minute la 200 de grade celsius (in acest timp intoarceti de pe o parte pe alta cand devin aurii)
  7. Serviti cu cativa stropi de lamaie deasupra si alaturi de un sos de iaurt amestecat cu putin sare si cei 5 catei de usturoi dati pe razatoare.