Clatite cu spanac si ricotta: delicios! Gratinate la cuptor cu oua si mozzarella: absolut de vis!
Se fac usor, sunt super gustoase, usor de feliat si numai bune de pus in pachetul de pranz pentru birou sau scoala.


Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru 6 clatite aveti nevoie de: 250g faina
- 500ml apa minerala
- 20ml ulei
- un praf de sare
- Pentru umplutura aveti nevoie de: 300g ricotta sau urda
- 1 ou
- sare si piper dupa gust
- 100g spanac taiat marunt (puteti folosi si congelat si din conserva- ambele bine scurse de apa)
- optional: ierburi proaspete – eu am folosit marar pentru ca aduce un plus de prospetime
- Pentru gratinat: 2 oua
- 150g mozzarella
- Extra: am adaugat si cateva seminte de susan pentru ca le ador aroma atunci cand sunt coapte.
- Instructiuni
- Incepeti prin a amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru clatite pana cand acesta devine omogen.
- Intr-o tigaie antiaderenta coaceti pe rand fiecare clatita cate 1-2 minute pe fiecare parte.
- Intr-un alt bol amestecati ingredientele pentru umplutura.
- Intindeti o parte din amestecul de branza pe fiecare clatita si rulati.
- Asezati clatitele unele langa altele intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt (am folosit o tava de 20x20cm).
- Amestecati ouale si turnati-le peste clatite.
- Presarati mozzarella feliata si coaceti timp de 15-20 de minute la 190C sau pana cand ouale si mozzarella sunt complet gatite.


