Clatite cu spanac si ricotta: delicios! Gratinate la cuptor cu oua si mozzarella: absolut de vis!

Se fac usor, sunt super gustoase, usor de feliat si numai bune de pus in pachetul de pranz pentru birou sau scoala.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru 6 clatite aveti nevoie de: 250g faina
  • 500ml apa minerala
  • 20ml ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura aveti nevoie de: 300g ricotta sau urda
  • 1 ou
  • sare si piper dupa gust
  • 100g spanac taiat marunt (puteti folosi si congelat si din conserva- ambele bine scurse de apa)
  • optional: ierburi proaspete – eu am folosit marar pentru ca aduce un plus de prospetime
  • Pentru gratinat: 2 oua
  • 150g mozzarella
  • Extra: am adaugat si cateva seminte de susan pentru ca le ador aroma atunci cand sunt coapte.
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a amesteca intr-un bol toate ingredientele pentru clatite pana cand acesta devine omogen.
  3. Intr-o tigaie antiaderenta coaceti pe rand fiecare clatita cate 1-2 minute pe fiecare parte.
  4. Intr-un alt bol amestecati ingredientele pentru umplutura.
  5. Intindeti o parte din amestecul de branza pe fiecare clatita si rulati.
  6. Asezati clatitele unele langa altele intr-o tava mica tapetata cu hartie de copt (am folosit o tava de 20x20cm).
  7. Amestecati ouale si turnati-le peste clatite.
  8. Presarati mozzarella feliata si coaceti timp de 15-20 de minute la 190C sau pana cand ouale si mozzarella sunt complet gatite.