Iubesc clatitele gratinate! Au o umplutura delicioasa de ciuperci, branza si verdeturi, iar crusta bine rumenita de mozzarella le face de-a dreptul irezistibile. Sunt delicioase cu un sos de iaurt grecesc si le puteti manca si calde si reci.
Pentru prepararea clatitelor am folosit reteta de aici.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 12 clatite gata pregatite (gasiti reteta in linkul de mai sus)
- 350g de ciuperci tocate marunt (puteti folosi si ciuperci congelate sau din conserva);
- 1 ceapa mica
- 250g de branza (puteti folosi telemea, cascaval, mozzarella, parmezan)
- o legatura de marar (puteti folosi si patrunjel sau ceapa verde)
- Extra pentru topping: 100g branza rasa care se topeste (mozzarella, cascaval, parmezan)
- Seminte de susan
- Instructiuni
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Tapetati o tava de copt cu unt sau cu hartie de copt.
- Intr-un bol amestecati ciupercile taiate, verdeturile si cei 250g de branza (fie rasa sau sfaramata daca e vorba de telemea)
- In mijlocul fiecarei clatite asezati cate 1-2 linguri din amestecul de ciuperci, intindeti si rulati.
- Asezati clatitele una langa alta in tava si presarati restul de branza rasa pentru topping.
- Presarati si susan.
- Coaceti la 180C timp de 30 de minute sau pana cand capata o nuanta auriu-maronie si o crusta crocanta de branza topita.
- Savurati alaturi de sosul preferat.