Iubesc clatitele gratinate! Au o umplutura delicioasa de ciuperci, branza si verdeturi, iar crusta bine rumenita de mozzarella le face de-a dreptul irezistibile. Sunt delicioase cu un sos de iaurt grecesc si le puteti manca si calde si reci.

Pentru prepararea clatitelor am folosit reteta de aici.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 12 clatite gata pregatite (gasiti reteta in linkul de mai sus)
  • 350g de ciuperci tocate marunt (puteti folosi si ciuperci congelate sau din conserva);
  • 1 ceapa mica
  • 250g de branza (puteti folosi telemea, cascaval, mozzarella, parmezan)
  • o legatura de marar (puteti folosi si patrunjel sau ceapa verde)
  • Extra pentru topping: 100g branza rasa care se topeste (mozzarella, cascaval, parmezan)
  • Seminte de susan
  1. Instructiuni
  2. Preincalziti cuptorul la 180C.
  3. Tapetati o tava de copt cu unt sau cu hartie de copt.
  4. Intr-un bol amestecati ciupercile taiate, verdeturile si cei 250g de branza (fie rasa sau sfaramata daca e vorba de telemea)
  5. In mijlocul fiecarei clatite asezati cate 1-2 linguri din amestecul de ciuperci, intindeti si rulati.
  6. Asezati clatitele una langa alta in tava si presarati restul de branza rasa pentru topping.
  7. Presarati si susan.
  8. Coaceti la 180C timp de 30 de minute sau pana cand capata o nuanta auriu-maronie si o crusta crocanta de branza topita.
  9. Savurati alaturi de sosul preferat.