Oua, naut si un strat generos de branza, reteta de succes pentru un mic dejun sau pranz delicios. Khachapuri e o pita specifica in Georgia, umpluta cu branza si oua, facuta dintr-un aluat moale si pufos de paine, coapta rapid in cuptor. E extrem de gustoasa si foarte versatila, puteti adauga orice alte toppinguri doriti si cu siguranta va vor face mesele mai colorate.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 10g drojdie uscata
  • 2 lingurite de zahar
  • 20ml ulei de masloine
  • 350ml apa calduta
  • 200g naut fiert/din conserva
  • 4 oua
  • 400g cascaval ras/mozzarella
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • pentru decor: verdeturi proaspete
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a dizolva drojdia si zaharul in apa calduta.
  3. Turnati peste faina, adaugati sarea si uleiul si framantati pana obtineti un aluat moale si omogen. Asezati intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti si lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
  4. Dupa ce aluatul a crescut, impartiti in 4 parti egale pe care le intindeti in 4 benzi lungi egale.
  5. Asezati benzile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt (intr-o tava de cuptor puteti coace 2).
  6. Intindeti pe fiecare banda de aluat cate un strat generos de cascaval ras.
  7. Pliati marginile spre interior si uniti capetele pentru a face varfurile ascutite. Pitele ar trebui sa arate ca niste barcute.
  8. In mijloc spargeti cate un ou in jurul caruia puneti nautul.
  9. Ungeti marginile pliate ale pitelor cu ou batut si verdeturile tocate marunt.
  10. Coaceti timp de 15-20 de minute la 220C sau pana cand aluatul creste si devine auriu, iar ouale sunt complet gatite.
  11. Savurati-le calde cu sosul preferat.