Oua, naut si un strat generos de branza, reteta de succes pentru un mic dejun sau pranz delicios. Khachapuri e o pita specifica in Georgia, umpluta cu branza si oua, facuta dintr-un aluat moale si pufos de paine, coapta rapid in cuptor. E extrem de gustoasa si foarte versatila, puteti adauga orice alte toppinguri doriti si cu siguranta va vor face mesele mai colorate.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 500g faina
- 10g drojdie uscata
- 2 lingurite de zahar
- 20ml ulei de masloine
- 350ml apa calduta
- 200g naut fiert/din conserva
- 4 oua
- 400g cascaval ras/mozzarella
- 1 ou pentru uns aluatul
- pentru decor: verdeturi proaspete
- Instructiuni
- Incepeti prin a dizolva drojdia si zaharul in apa calduta.
- Turnati peste faina, adaugati sarea si uleiul si framantati pana obtineti un aluat moale si omogen. Asezati intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti si lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut, impartiti in 4 parti egale pe care le intindeti in 4 benzi lungi egale.
- Asezati benzile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt (intr-o tava de cuptor puteti coace 2).
- Intindeti pe fiecare banda de aluat cate un strat generos de cascaval ras.
- Pliati marginile spre interior si uniti capetele pentru a face varfurile ascutite. Pitele ar trebui sa arate ca niste barcute.
- In mijloc spargeti cate un ou in jurul caruia puneti nautul.
- Ungeti marginile pliate ale pitelor cu ou batut si verdeturile tocate marunt.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 220C sau pana cand aluatul creste si devine auriu, iar ouale sunt complet gatite.
- Savurati-le calde cu sosul preferat.