Rontaiala perfecta, dintr-un aluat fraged crocant, cu arome provensale de rozmarin si branza de capra: Grisine facute dintr-un aluat rapid si extra usor de facut. Sunt bune de mancat timp de chiar si 7 zile daca le pastrati in cutii metalice sau pungute ziplock. Sunt atat de bune incat va recomand sa faceti portie dubla sau macar sa congelati inca o portie de aluat pentru ca sigur veti dori sa le refaceti curand.

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 150g branza de capra (eu am folosit crema Chavroux Ile de France)
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 100g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10g drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
  3. Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
  4. Adaugati branza si rozmarinul uscat si amestecati.
  5. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
  6. Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
  7. Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime pe o suprafata dreapta si
    pudrata cu faina.
  8. Taiati apoi grisinele folosind un cutit si rulati pentru a le rotunji
    muchiile.
  9. Asezati grisinele in tava si acoperiti cu cativa stropi de ulei de masline
    si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta
    aurie
  10. Le puteti pastra intr-un borcan de sticla, cutie de metal sau intr-o punguta ziplock
    dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.