Rontaiala perfecta, dintr-un aluat fraged crocant, cu arome provensale de rozmarin si branza de capra: Grisine facute dintr-un aluat rapid si extra usor de facut. Sunt bune de mancat timp de chiar si 7 zile daca le pastrati in cutii metalice sau pungute ziplock. Sunt atat de bune incat va recomand sa faceti portie dubla sau macar sa congelati inca o portie de aluat pentru ca sigur veti dori sa le refaceti curand.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 250g faina
- 1 ou
- 150g branza de capra (eu am folosit crema Chavroux Ile de France)
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 100g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Adaugati branza si rozmarinul uscat si amestecati.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime pe o suprafata dreapta si
pudrata cu faina. - Taiati apoi grisinele folosind un cutit si rulati pentru a le rotunji
muchiile. - Asezati grisinele in tava si acoperiti cu cativa stropi de ulei de masline
si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta
aurie - Le puteti pastra intr-un borcan de sticla, cutie de metal sau intr-o punguta ziplock
dupa racire, vor ramane fragede timp de minim 1 saptamana.