Astazi va prezint aceasta Focaccia 100% vegana / de post inspirata dintr-un preparat tare drag mie: Chilli Sin Carne.
O bogatie de vitamine, proteine si fibre dintr-un amestec savuros de sos de rosii, fasole alba, rosie, neagra si porumb. In plus avem si mult tofu afumat care completeaza de minune acest amestec. O puteti savura ca atare, cu sosul preferat, langa o salata mare si colorata, in loc de pizza sau paine.
Reteta
- Timp de gatire: 120 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Mica
- Ingrediente
- Pentru aluat: 500g faina
- 350ml apa calduta
- 10g sare
- 10g drojdie uscata
- Pentru topping:2-3 linguri sos de rosii cu busuioc
- 100g tofu afumat
- Amestec de fasole din 3 tipuri de conserve O’Green diferite: fasole alba, rosie si neagra – aprox. 100g
- 50g porumb O’Green
- sare, piper si cimbru uscat dupa gust
- Ingrediente
- Intr-un bol amestecati si framantati toate ingredientele pentru aluat pana cand obtineti un amestec omogen, ferm si usor lipicios. Acoperiti si lasati la dospit minim 1 ora.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezati aluatul intinzandu-l bine cu mainile pe toata suprafata. Lasati la dospit inca 30 de minute.
- Presati aluatul cu degetele si intindeti un strat generos de sos de rosii.
- Presarati amestecul de fasole si porumb.
- Presarati tofu sfaramat si condimentele.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 190C.
- Feliati doar dupa minim 20-30 de minute de cand ati scos-o din cuptor.