Cine mananca picant sa lase 🔥 in comentarii! Parca atunci cand vine frigutu’ merge numai bine mancarea picanta care iti incalzeste sufletul cu sosuri cremoase si aromate.
🌶️🌶️🌶️Acum cativa ani as fi adaugat fulgi de chili, sos picant, ardei iuti si wasabi peste orice mancam.
Apropo de wasabi, nu cred ca v-am povestit pana acum cum acum mai multi ani, cand habar nu aveam cum se mananca sushi, am mancat o biluta intreaga de wasabi crezand ca e avocado/guacamole. Da, toata! Nu, nu am zis nimic pentru ca eram in public si doar n-o sa ma fac eu de ras acum! asa ca am suferit in tacere si cu zambetul pe buze:))🌶️🌶️🌶️
O singura lingurita de picanterie face magie! Doar de atat ai nevoie pentru a da gust, culoare, aroma intensa si personalitate unui preparat. Bine, nu o lingurita cu orice, ci cu ardei iuti tocati – preferatii gurmanzilor.
Cand vine vorba de comfort food de toamna-iarna-frigut, prima reteta care imi vine in minte e cea de Chili, cu un sos bogat si consistent de rosii si ardei, cu fasole, porumb, mazare, o nebunie de culori si arome! E genial savurat cu nachos crocanti, cu orez sau tortilla proaspata. Un strop de lime si coriandru proaspat sunt optionale, doar daca va plac si voua la fel de mult pe cat ne plac noua.
Dar sa revenim la lingurita! Lingurita plina cu gust, lingurita care iti incalzeste simturile cu ardeii iuti tocati de la Univer, pe care i-am adaugat in minunatia aceasta de sos. La fel de bine ar merge aici si o lingurita de pasta de Gulas picant. Si trebuie sa va zic ca nachos merg de minune si cu sosul de usturoi sau cel Samurai de la Univer.
Chili se face extrem de usor si cu ingredientele potrivite aveti totul gata in mai putin de 30 de minute. Va las mai jos lista de ingrediente si metoda de preparare filmata pas cu pas.
-2 linguri ulei de masline;
-50g praz tocat;
-250g fasole rosie (fiarta sau din conserva);
-150g mix porumb & mazare (fierte sau din conserva);
-400ml suc de rosii;
-1 lingurita pudra de usturoi;
-sare & piper dupa gust (optional);
-1 lingurita de ardei iute tocat Univer;
-Optional (pentru extra picanteala): 1 lingurita pasta gulas iute Univer;
Pentru servire:
-Coriandru proaspat;
-Lime;
-Nachos;
-Branza cheddar rasa (optional);
-orez simplu fiert.
Ia sa vedem, cine mai mananca picant? Aveti povesti amuzante cu mancarea picanta?
Hugs!